Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TANFOLYAMOKAT SZERVEZÜNK

2010.05.08

IGÉNYFELMÉRÉS TANFOLYAMOK SZERVEZÉSÉHEZ

 

A Nógrádi Autista Alapítvány és az ABIGÉL Közhasznú Egyesület pályázati  lehetőségek kihasználásával (TAMOP-5.3.1-C-§)/2) akarja Salgótarjánban és környékén az autizmus diagnózissal élő személyek egész életét átfogó komplex egészségügyi, oktatási és felnőttkori ellátási rendszerét segíteni. 

Szervezeteink célja az autizmussal élők és az ő családtagjaik támogatása, a lehetőségekhez mérten önálló, emberhez méltó életkörülmények megteremtése. Ezért szükséges a társadalom széles körének az informálása, felkészítése.

Ennek érdekében pályázati pénzeszközök bevonásával az alábbi képzéseket szeretnénk lehozni Salgótarjánba az orvosok, védőnők, óvónők, tanítók, pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, szülők, önkéntesek és más érdeklődők számára.

Keresünk olyan személyeket, akik egy felnőtt nappali foglalkoztató intézményben szívesen dolgoznának autista, illetve más fogyatékossággal élőkkel és ennek érdekében elvégeznék az alábbi szakirányú tanfolyamok valamelyikét. Keresünk továbbá olyan önkénteseket, akik anyagi eszközök hiányában erősítenék csapatunkat önkéntes munkavégzéssel!

 

Várjuk azok jelentkezését, akik az alábbi tanfolyamok valamelyikén szívesen rész vennének!

 

1. Képzés a gyógypedagógiai- és normál óvodák pedagógusai számára

Pedagógusokat felkészítő oktatási program autizmussal élő óvodás gyermekek szakszerű ellátásához.

2. Képzés a szociális szférában dolgozók részére. Alapozó tanfolyam pervazív fejlődési zavarok/autizmus témakörében

3. Képzés a gyógypedagógiai intézményekben dolgozók számára. Alapozó tanfolyam pervazív fejlődési zavarok/autizmus témakörében

4. Képzés az általános- szakmunkás- és középiskolák pedagógusai számára. Alapozó tanfolyam pervazív fejlődési zavarok/autizmus témakörében: Autizmussal élő gyermekek célzott pedagógiai ellátásának elméleti és gyakorlati alapjai

5. Képzés szülők, érdeklődő önkéntesek, civil szervezeti vezetők számára. Bevezetés az autizmussal élő gyermekek ellátásának elméletébe és gyakorlatába

6. Képzés az egészségügyben dolgozók részére 2010. őszétől  I. Bevezetés az autizmussal élő gyermekek ellátásának elméletébe és gyakorlatába

7. Képzés az egészségügyben dolgozók részére 2010. őszétől   II. Kommunikációs hídépítés ép és fogyatékos emberek között

(1-7 tanfolyamokat lehetőség szerint salgótarjáni helyszínre szervezzük)

8. Az autizmus, autizmus-spektrumzavarok felismerése, terápiás, kognitív viselkedésterápiás és pszicho-edukatív megközelítése a szülők és társ-szakmák együttműködésével. (A képzést orvosok, gyermekpszichiáterek, gyermekgyógyászok és szakpszichológusok számára a Semmelweis Egyetem akkreditált, a képzés helyszíne Budapest.)

9. „A csecsemő/kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei a perinatális tudomány és a szülő/csecsemő pszichoterápia fényében” című, akkreditált képzés.

10. Gyermekkori depresszió kognitív viselkedésterápiája: PASCET – Az elsődleges és másodlagos kontroll erősítése – tréning  program; Gyermekkori szorongás kognitív viselkedésterápiája: Coping Cat program.(9-10. képzést szakembereknek –gyermek házi-kórháziorvosoknak, szülész-nőgyógyászoknak, szülésznőknek, klinikai és ált. pszichológusoknak, védőnőknek, bábáknak, csecsemő gondozóknak, általános ápolóknak, stb. – ajánljuk. A képzés helyszíne Budapest.)

Kérjük, hogy fenti képzési formák közül Ön is válassza ki azt, amelyik képzettségének a legmegfelelőbb és jelentkezzen, hogy támogatásunkkal el tudja végezni az adott képzést!

Ez az ajánlat egy igényfelmérés a pályázat benyújtásához. Amennyiben a pályázatot szervezetünk elnyeri, abban az esetben a leszervezett pontos helyszínekről, időpontokról, kreditértékekről mindenkit értesíteni fogunk, illetve honlapunkon közzétesszük! A képzések 2010 végétől várhatóak.

Jelentkezését az abigelegyesulet@gmail.com vagy a cene.lajosne@chello.hu

várjuk 2010. május 30-ig.

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet:

06-30/279-6904

06/20/937-4808

 

„A természet minden esetben tökéleteset alkot - szoktuk mondani.  Az emberi beavatkozás által társadalmunkat úgy rendeztük be, hogy adottságaink, képességeink által a civilizáció közegében jól tudjunk működni. Mivel azonban a természet többféle embertípust alkot, a többség számára felállított rendszer nem mindenkinek felel meg. Mint ahogyan a feliratok nem jelentenek a vakok számára tájékozódási pontot, és a hangjelzések pedig a halláskárosultak számára, úgy az autista emberekkel is másként kell bánni. A deficitszemléletet fel kell váltania az ún. ökológiai szemléletnek. Ennek lényege, hogy az ember nem önmagában fogyatékos/akadályozott, hanem a felállított környezeti tényezők viszonyrendszerében. Ha tehát ezt a környezetet úgy formáljuk át, hogy a speciális szükségletek teljesülnek, a mássággal élő emberek is képesek beilleszkedni a társadalomba, mert akadályozottságuk csökken.

Éppen ezért elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a társadalom minden területén - ahol az autistákkal és a pervazív fejlődési zavarral élők megfordulhatnak -, megkezdjük a felvilágosító munkát, és lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a segíteni szándékozó magán-, és szakemberek egy szervezett oktatás keretében megkapják a velük való együttműködéshez szükséges tudásanyagot, képességeik fejlesztését.” (Bódi Ildikó)  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.