Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÖVŐKÉP

2010.04.27

JÖVŐKÉPÜNK

 

Az autizmussal és pervazív fejlődési zavarral élőknek olyan biztonságot adó, önálló életvitel megtanítása, amely életvitel képessé teszi ezeket az embereket és családjaikat arra, hogy beintegrálódjanak a társadalomba.

 

Olyan segítő hálózat kiépítése, amely a probléma kiderülését követően egy életen át, támogató segítséget nyújt az autistáknak és családjuknak, amely hálózat kiépítése során különös tekintettel számítunk fejlesztő- és szociálpedagógusokra, szakképzőkre, munkáltatókra.

 

Az ember, alkotásra született közösségi lény, aki a megfelelő körülmény- és feltételrendszer között képes fizikai és szellemi „teremtésre”, vagyis hasznára tud lenni szűkebb és tágabb közösségének. Mivel az autizmussal élők az átlagostól eltérő gondolkodással bíró emberek, ezért számukra meg kell teremteni azt a sajátos, speciális feltételrendszert, melyben ők is képesek legjobb tudásuk, képességeik szerint a társadalom hasznára lenni, ahol életük értelemmel telik, és azt alkotva, hasznosan tölthetik el.

 

Ezért jövőképünk fontos eleme, hogy kialakítsuk az autizmussal és  pervazív fejlődési zavarral élők számára az alkotáshoz, tartalmas, értelmes élethez szükséges körülményeket, megszervezzük számukra a tevékenységükhöz szükséges feltételrendszert, a nappali foglalkoztatást, és a megélhetésükhöz szükséges fizetett munkalehetőséget biztosítsunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.