Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÖVŐKÉP: CÉLOK - FELADATOK

2010.08.09

CÉLJAINK

1.1           A pervazív fejlődési zavarral élők oktatásának, integrálásának elősegítése, foglalkoztatási és lakhatási gondjaik megoldása. Életúttervezés, önálló életvitel kialakításának segítése.

1.2           Fenti állapottal együtt élők családtagjainak egy közösségbe tömörítése, számukra közösségi élet biztosítása.

1.3           Családi napközi létrehozása, szabadidős programok szervezése.

1.4            Együttműködés a társszervekkel (AOSZ, Esélyegyenlőségi Alapítvány stb.) az országosan kialakított autizmussal kapcsolatos törekvések megvalósításában és az érdekvédelemben, érdekérvényesítésben. A segítő szakmai szervezetek munkájának segítése.

1.5           A társadalomban széles körben ismerté tenni fenti problémák mibenlétét, kezelésének módszereit, elfogadásának lehetőségeit.

 

 

FELADATAINK

1.1           A pervazív fejlődési zavarral élők, valamint támogatóik, oktatóik egy szervezetbe való tömörítése. Információk áramoltatása az egészségügyi-, hivatali-, oktatási-, foglalkoztatási-, lakhatási-, jogok törvény adta lehetőségeinek ismertetésével.

1.2           Tanfolyamok, tapasztaletcserék, előadások, szakmai összejövetelek szervezése és lebonyolítása.

1.3           Figyelemmel kíséri a pályázati lehetőségeket és a céloknak megfelelő kiírások esetében részt vesz azokon, valamint értesíti az érintetteket, ha egyéni pályázati lehetőségeket talál. Támogatók felkutatása.

1.4           A társadalom szemléletének pozitív átalakítása érdekében honlapot működtet, ismeretterjesztő és irodalmi kiadványokat szerkeszt és  jelentet meg, bemutató előadásokat szervez, műsorokat kezdeményez a hallgatott és nézett médiában.

1.5           Kapcsolatot tart a pedagógusokkal, szakképző oktatókkal,  állami szervekkel, az Autisták Országos Szövetségével, Autista farmokkal,vállalkozókkal.

1.6           Utazó bemutató előadásokat szervez a többségi iskolákban.

1.7           ABIGÉL-Ház létrehozása, amely helyszínt biztosít a szülők-klubjának, a tanfolyamoknak, a napközinek, valamint az autizmusról szóló házi-könyvtárnak.

 

MOTTÓNK:

Kirekesztés nélkül, együtt, a minőségi életért!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.